Bejelentés


Tanulj, miközben játszol... ... játsz, miközben tanulsz! :)


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.








Hírek
Intersteno 2014 most

A világverseny elindult, nyugodt léptekkel érkeznek az eredmények. Szépek. Például Kamarás György az első olyan bátor magyar versenyző, aki oroszul mert írni, sőt, rögvest el is érte a versenyszintet! Nagyon büszkék vagyunk a szegedi fiatalemberre! :) Az idegennyelvű gépírásban 38 versenyző aktiválta eddig magát, és a számtalan dolgozatból 4 hibátlan! Itt a legfrissebbek a törökök voltak. Az anyanyelvi listán 81 hely van eddig betöltve, hibátlan dolgozat még nincs. A magyarok közt az eddigi legfürgébb Vágner Anna (Szeged): 546 cpm, 4816 pont. Itt az olaszok startoltak elsőként. Mindenkinek sikeres szereplést kívánunk!

Intersteno 2014

Március 30-ig lehet befizetni és regisztrálni az idei internetes versenyre, amelyen a versenyzés március 31. és május 9. közötti időszakban lehetséges. Amennyire tudom, a magyosz ismét nem vállalja fel a versenyzők támogatását, a befizetéseket (összességében hatalmas pluszköltséggel) mindenki személyesen kell, hogy intézze. Úgy gondolom, ezzel a versenykedvet nem csak bennem ölik ki...

tovább >>


Intersteno 2013

Sean egyebek közt csalódottságát fejezte ki, hogy minden közszereplése ellenére a minőségi gépírás nem robbant be a munkaadók elvárásaiba. Olykor bosszankodik, hogy "pötyögve" például mobil-versenyt nyerhet a fiatalság, ámbátor azt - véli - gépíró versenynek minősíteni igen lealacsonyító a szakma számára. Elgondolkodtató vélemény.

tovább >>


Intersteno 2013

Ímhol a végeredmény! Bocsánat a nagy késlekedésért, bátorítani kellett magam. :)

tovább >>


Végeredmény Intersteno 2012

Némi késedelemmel, de íme a magyar lista az idei internetes nemzetközi gépíró bajnokságról! Minden versenyzőnek nagy gratula!!!

tovább >>


Intersteno 2012

Jönnek az eredmények, és sok szép nullhibás is (pl. Sean Wrona magyarból is)! Betegség miatt késlekedik a frissítés, de ma-holnap meglesz, elnézést kérek mindenkitől! :)

tovább >>


Intersteno 2012 zárása

??? Nagy kérdés, de úgy tűnik, a tavalyi súlyos baki idén ismétlődik! A versenykiírás szerint május 11. péntek az utolsó nap. 2011-ben is így hirdették meg, DE a rákövetkező vasárnap éjfélig volt nyitva a versenyelérhetőség. (Tekintve, hogy akár a 30 % is az utolsó órákra hagyja a versenydolgozat megírását, ez igenis durva hiba!)

tovább >>


Intersteno 2012

Elkezdődött! Már vannak is eredmények. Napi frissítés a facebook oldalán: Typingponthu. Mindenkinek: HAJRÁ !!!

tovább >>


Kiírások

Az idei Intersteno időpontja már megvan! A magyar bajnokság kiírása is már letölthető az oldalunkról! Versenyre fel! :)

tovább >>


Eredmények

Az év végi országos verseny e eredményének hirdetése: 2011. december 10. szombaton 10:30-kor a Szövetség helyiségében (Budapest VII., Kertész u. 41. II. 7., kapucsengő 27.), amikor is a dolgozatok személyesen is megtekinthetők. Mindenkinek gratula a szép eredményért, a befektetett gyakorló-időért és szorgalomért! Nagyon sok szép, hibátlan dolgozat született! :) Az eredmények az utalólinkekkel is elérhetőek!

tovább >>


2011 őszi bajnokság

Íme itt a következő neves verseny: 2011. november 11-19. között! Figyelem: jelentős változások! www.magyosz.hu/verseny/verseny.html A legfontosabb: ha csak gépírásból versenyzünk, nem kell Budapestre utaznunk - a gépírás mindhárom nyelvből (magyar, angol, német) idén már kizárólag interneten keresztül zajlik! Csak ügyesen, mindekinek! :)

tovább >>


Párizs 2011

Júli 9-én szombaton érkezik a magyar csapat Párizsba, ahol az idei világbajnokságot tartják. Pech, hogy a gépíró-szövegszerkesztő helyszíntől eltér a gyorsírás-jegyzőkönyvezés helyszíne - utazhatnak a versenyzők. Sok sikert kívánunk mindenkinek, és egy csodás hetet a Szerelem Fővárosában! :)

tovább >>


5 perc

Csupán 5 perc, és lezárul a játszma. Mivel 10 percesek a dolgozatok, aki most nem ír, nem is kezdhet újba. Mert minek is? Hamarosan látható a végeredmény.

tovább >>


Még 4 óra!

Nem egészen 4,5 óra múlva lezárul a verseny oldala. Az utolsó percek a tavalyi alapján nagy aktivitást ígérnek. Nem valószínű, hogy új világbajnok születik, idén nem, de a verseny mindenki számára érdekes és feszült perceket hozott. Nem mindenki siettetné a végét, de pár óra múlva már a végeredményt láthatjuk az oldalon! :) Gyorsan, még használjuk ki a javítási lehetőségeket! :) :) :)

tovább >>


Még 41 óra!

Hamarosan lezárul a 9. nemzetközi internetes gépíró bajnokság. Tavaly ebben az időzónában indult meg a nép. Idén meg lesz az 1.500-as létszám?

tovább >>


Finisben

A 9. internetes gépíró világbajnokság az utolsó napjaihoz ért. 5 hét alatt 449-en írtak anyanyelvükön, míg 94-en az idegen nyelvek gépelésével is megpróbálkoztak. Tavalyról már tudhatjuk, az utolsó két nap hozza a legtöbb változást. Vajon sikerült 1451-nél több gépírót mozgósítani e neves versenyre? Egy hét múlva már ezt is fogjuk tudni. Csak ügyesen, mindenkinek! :)

tovább >>


Internetes verseny

Szépen alakul a verseny, telítődik a "pálya". A finisbe érkeztünk, csupán egy hét maradt hátra. Sőt... már annyi sem. Sok sikert mindenkinek! A rangsor némileg átalakult, de nem igazán jelentősen: a legjobb magyar a 10. helyen áll.

Intersteno húsvétkor

Úgy tűnik, ez az ünnep nem a versenyről szól... (Hm!) :) Az eredménylistán szinte alig történt mocorgás ezen a hétvégén. A magyarok mindenesetre inaktívak. Talán majd az utolsó hét hajrájában... :)

tovább >>


Intersteno 2011 részeredmények

Zajlik az idei internetes gépíró verseny. Aktívak az olaszok és a törökök (utóbbiak leginkább az idegen nyelvi gépelésben). Két magyar szereplő látható már, méghozzá szép álláson. Részletek a tovább-on. :)

tovább >>


2011 Magyar Bajnokság

Az idei hazai bajnokság sikerlistája már olvasható a MAGYOSZ honlapján. Eredményhirdetés a Szövetségben (Kertész utca 41.) március 26-án szombaton 10.30-kor. Minden szereplésért gratula! :)

tovább >>


Magyar Bajnokság 2011

Megkaptuk a friss versenykiírást, verseny március 5-én. Korcsoportok szerint gyorsírás, magyar gépírás, szövegszerkesztés. Csak ügyesen! :)

tovább >>


Intersteno 2010

Össz résztvevő 1451 fő, akikből 177 sajnos kiesett (vagy a sebessége nem érte el a kiírt minimumot, vagy a hibahatárt lépte át). Idegen nyelvű gépírást 263 versenyző vállalt, itt 15 a kiesők száma. Akiknek sikerült: gratulálunk! Akiknek nem: jövőre újra itt! :) :) :) Figyelem! A következő nagy hazai verseny szigorúbb!

tovább >>


2010 bajnokai

Az idei gyors- és gépíró, szövegszerkesztő bajnokság szép eredményei a magyosz.hu-n szemlézhetők! Gratula mindenkinek! Ha te idén lemaradtál, jövőre ott a helyed! Figyeld az oldalt! :)

tovább >>


2010 Magyar Bajnokság

A Magyosz szervezésében 2010. február 27-én szombaton megmérettettek a legjobbak gyorsírásból, magyar nyelvű gépírásból és szövegszerkesztésből. A rengeteg dolgozat javítása után eredményhirdetés a VII. kerületi irodában március 19-én szombaton lesz. Ha Ön lemaradt, pedig érdekelte volna, figyelje oldalunkat, ahol lehetőség szerint minden fontos versenyről tájékozódhat!

tovább >>





9. Nemzetközi internetes gépíró bajnokság

2011. május 6-án 24.00-kor az internetes verseny lezárult.

Goromba, e nívós versenyhez méltatlan hiba, hogy a verseny lezárása NEM a versenykiírás szerinti időpontban történt. Hogy mikor, azt nem sikerült megtudni. Bízzunk benne, hogy ez nem ismétlődik meg!


VÉGEREDMÉNY


Anyanyelvi gépírás: összesen 1320 résztvevő, sikeres 1143 dolgozat.
Idegen nyelvű gépírás: összesen 229 szereplő, sikeres 201 fő.

Sean Wrona 846 ponttal húzott el az élvonaltól (illetve ennyire tudták megközelíteni, hiszen az elsők közt írta meg). Iszonyú tempója van, s a legpoénosabb a hozzá tartozó lazasága.
Az idegen nyelvi gépírásban 16 nyelv megírásával 11.508 pont lemaradással követte a második helyezett, jóllehet Sean oroszból nem írt. Minek is? Hiszen a 15 nyelvvel ekkora előnyt szerezni, az annyi, mint nyelvenként (átlagosan) 767 pont. Tényleg nem éri meg a cirill betűkkel vacakolni!
Klasz vagy, Sean! :)

De azért tekintsük át a magyar listát. Örömök és szontyolódások egyaránt jutottak, kinek mi.

Ám ne feledjük: a versenygépírás komoly sebesség megtartása mellett követeli a minőséget.
Az 5 ezrelékes hibahatár - ugyebár - azt jelenti, hogy leütött 1000 karakterben a 6 hiba már nem megengedett. A sebességre vonatkozó követelmény pedig azt mutatja, hogy mindezt az ezer leütést 4,2 percen belül kell produkálni.
A bátraknak mindezt számukra - akár - érthetetlen szövegből, hiszen nem valószínű, hogy a próbálkozók valamennyien beszélik a megírt nyelvek mindegyikét. (Mert akkor, ugye, tolmácshadsereg van itt!)

A versenynek gépírás közben is megvan a maga szelleme és izgalma. Nem olyan egyszerű! Van, aki ilyenkor a tőle megszokottól sokkal jobban teljesít, van, aki sokkal rosszabbul. Ez is a pakliban van.

Mindenképp: minden egyes versenyző nagyot alakított!
Ami most nem sikerült, majd jövőre menni fog! Gratula!!! :)


Az anyanyelvi gépírásban 1320 játékos 1143 érvényes dolgozattal ezt a magyar listát hozta:

28. Szelényi Lórántné (Budapest): leütés 5174 - hiba 5
= 4924 pont
Gratula a vad iramhoz! :)

49. Huszka Erzsébet (Budapest): leütés 4971 - hiba 8
= 4571 pont

53. Romek Zita (Budapest): leütés 4853 - hiba 7
= 4503 pont

63. Schilling Anikó (Budapest): leütés 4621 - hiba 4
= 4421 pont

64. Terjéki Krisztina (Budapest): leütés 4870 - hiba 9
= 4420 pont

81. Csikós Edina (Szarvas): leütés 4548 - hiba 7
= 4198 pont

93. Eisrich Györgyi (Budapest): leütés 4743 - hiba 13
=4093 pont

118. Csástyu Béla (Mátészalka, diák): leütés 4150 -hiba 5
= 3900 pont

136. Székely Lászlóné (Budapest): leütés 3966 - hiba 3
= 3816 pont

139. Nagrant Tünde (Szarvas): leütés 4059 - hiba 5
= 3809 pont

145. Kádár Aranka (Budapest): leütés 4375 - hiba 12
= 3775 pont

146. Székely Tünde (Budapest): leütés 3773 - hiba 0
= 3773 pont
Gratula a gyönyörű, hibátlan munkáért! :)

174. Tóthné Jansik Erzsébet (Budapest): leütés 3881 - hiba 5
= 3631 pont

184. Nyúl Krisztián (Kiskunhalas, diák): leütés 3703 - hiba 2
= 3603 pont

190. Kőhegyi Erika (Nyíregyháza, diák): leütés 3868 - hiba 6
= 3568 pont

193. Karoczkai Balázs (Nyíregyháza, diák): leütés 3860 - hiba 6
= 3560 pont

208. Fonalka Péter (Mátészalka, diák): leütés 3634 - hiba 3
= 3484 pont

232. Havas Dávid (Kiskunhalas, diák): leütés 3609 - hiba 5
= 3350 pont

255. Dubai Martin (Kiskunhalas, diák): leütés 3689 - hiba 8
= 3289 pont

268. Rézműves Márk (Mátészalka, diák): leütés 3553 - hiba 6
= 3253 pont

281. Szabó Roland Krisztián (Kiskunhalas, diák): leütés 3420 - hiba 4
= 3220 pont

343. Tandari Szilvia (Kiskunhalas, diák): leütés 3710 - hiba 13
= 3060 pont

480. Biczók Dénesné (Budapest): leütés 3290 - hiba 11
= 2740 pont

503. Vajda Anita (Kiskőrös, diák): leütés 2749 - hiba 1
= 2699 pont

519. Tusjak Tünde (Szarvas): leütés 3078 - hiba 8
= 2678 pont

523. Kardos Kitti (Szarvas, diák):leütés 3125 - hiba 9
= 2675 pont

536. Csonki Kitti (Szarvas, diák): leütés 3097 - hiba 9
= 2647 pont

537. Brlás Georgina (Szarvas, diák): leütés 2845 - hiba 4
= 2645 pont

565. Szoboszlai Dávid (Mátészalka, diák): leütés 2940 - hiba 7
= 2590 pont

570. Farkas Kitti (Szarvas, diák): leütés 3430 - hiba 17
= 2580 pont

618. Török Alexandra (Mátészalka, diák): leütés 2607 - hiba 2
= 2507 pont

636. Regős Veronika (Szarvas): leütés 2521 - hiba 1
= 2471 pont

637. Zelenák Dóra (Szarvas, diák): leütés 2819 - hiba 7
= 2469 pont

644. Garai Noémi Alíz (Mátészalka, diák): leütés 2752 - hiba 6
= 2452 pont

669. Szotkó Attila (Mátészalka, diák): leütés 2501 - hiba 2
= 2401 pont

682. Bertók Bernadett (Szarvas, diák): leütés 2561 - hiba 4
= 2361 pont

724. Kiss Alexandra (Mátészalka, diák): leütés 2633 - hiba 7
= 2283 pont

753. Lengvári Nikolett (Kiskőrös, diák): leütés 2532 - hiba 6
= 2232 pont

756. Orosz József (Mátészalka, diák): leütés 2980 - hiba 15
= 2230 pont

766. Turbula Noémi (Mátészalka, diák): leütés 2463 - hiba 5
= 2213 pont

771. Richter Mónika (Budapest): leütés 2258 - hiba 1
= 2208 pont

824. Lénárt Anett (Szarvas, diák): leütés 2738 - hiba 12
= 2138 pont

1101. Szuhaj Kitti (Szarvas, diák): leütés 2241 - hiba 16
= 1441 pont

2 magyar kieső van, mindketten diákok, és nagyszerű dolog, hogy megpróbálták. Izgultak, de jövőre még ennél is ügyesebbek lesznek! :)

Mindenkinek gratulálunk a szép szereplésért! :)

Nagyon odaadóak az olaszok, akiket a nagy számú kiesés sem riaszt el. Tudják: a jövő bajnokai a kitartó diákok. Eredményességük példát mutat. Akár nekünk is! :)


Idegennyelvi gépírásban 201 érvényes a 229-ből, az indulók közt a magyarok:

1. (16) Huszka Erzsébet (Budapest) 45225 pont
= magyar + angol + spanyol + német (svájci) + holland (belga) + olasz + horvát + portugál + finn + francia (svájci) + román + szlovák + török + lengyel;
0 = cseh
Az első (és egyetlen) sikeres lengyel nyelvű gépelés a magyar csapattól!

2. (36) Szelényi Lórántné (Budapest) 28109 pont
= magyar + angol + német (svájci) + olasz + holland + spanyol + román + horvát + finn;
0 = cseh

3. (54) Csikós Edina (Szarvas) 21168 pont
= magyar + angol + holland + német + spanyol + olasz + finn;
0 = francia (belga)

4. (61) Biczók Dénesné (Budapest) 18208 pont
= magyar + angol + spanyol + finn + portugál + német + török + olasz;
0 = holland, horvát, francia (belga), lengyel
Íme az első magyar próbálkozás török nyelven. Sikerült! :)

5. (86) Nagrant Tünde (Szarvas) 12092 pont
= magyar + holland + angol + spanyol;
0 = olasz, finn, német

6. (112) Székely Tünde (Budapest) 8872 pont
= magyar + angol + spanyol;
0 = holland, német, finn
Dicséretes a hibátlan magyar szereplése! :)

7. (117) Romek Zita (Budapest) 8389 pont
= magyar + angol

8. (151) Lengvári Nikolett (Kiskőrös, diák) 6131 pont
= magyar + angol + német

9. (159) Székely Lászlóné (Budapest) 5829 pont
= magyar + holland;
0 = angol, spanyol

10. (161) Kőhegyi Erika (Nyíregyháza, diák) 5691 pont
= magyar + angol

11. (178) Dubai Martin (Kiskunhalas, diák) 5149 pont
= magyar + angol

12. (184) Vajda Anita (Kiskőrös, diák) 4881 pont
= magyar + angol
Dicséretes a hibátlan angol gépelése! :)

Kiesett 3 magyar versenyző, diákok, akik nagyon ügyesek voltak, de még az az egy év gyakorlás nagy segítség lesz a jövő évi Intersteno-hoz! :)


A legpróbálkozósabb nemzet ebben a műsorszámban a török volt, míg az anyanyelviben az olaszok létszáma szinte a fél "stábot" kitette. Szorgalmas diákok! :)

Kicsit csalódás, hogy a létszám a tavalyihoz képest megcsappant. Nyilván Sean Wrona verhetetlensége sokakat lehűt, de nem csak az első hely szép. Mivel a minőség és sebesség együttesen fejlesztendő ehhez a játékhoz, a rangsorban való szereplés mégiscsak szép eredmény.

Tudjuk: vannak nagyon jó gépírók, akik nem versengnek. Nem szórakoztatja őket. És tudjuk: vannak kevésbé jók, akik viszont kitartóan próbálkoznak. Mert szórakoztatja őket. :)

Jövőre ugyanitt! :) :) :) Jó gyakorlást addig is!

--------------------


A következő nagyobb megmérettetés az őszi országos verseny lesz, amely kétlépcsős, selejtezős, és papír alapú a végjátéka. Vigyázat: a kitételek szigorúbbak! (Hibahatár 3 ezrelék, minimum sebesség 250, ráadásul nettóban!) Szóval: van miért hajtani! :)

--------------------



2011. április 18-án 10.00-kor...

Az anyanyelvi gépírás rangsorában a 163 szereplő közt első - változatlanul - Sean Wrona, a maga "kis" 839-es bruttó sebességével. Vajon megdöntik a rekordját? Tömegesen írtak már az olaszok, és szép számmal próbálkoztak már az osztrákok is.
A magyarok képviseletében Romek Zita a 10., míg Huszka Erzsébet a 9. Meg kell hagyni, az ő tempójuk is szédületes (480 feletti).

Az idegen nyelvi gépírásba már 58 versenyző kóstolt bele.
Jelentős a török létszám, akik amúgy is nagyon ügyesek.
A magyarok helyzete jelenleg: Romek Zita a 23. (magyar + angol), míg Huszka Erzsébet a 9. (magyar + angol, spanyol, német, holland, olasz, finn és francia).
Sean Wrona fölénye óriási, és az orosz (ugye) még talonban van.


2011. április 13-án 15.00-kor az állás:

Anyanyelvi gépelésből a résztvevők száma 87, ebből magyar 1 fő. Ő Huszka Erzsébet, aki gyönyörű 497-es bruttó sebességet produkált, s ezzel jelenleg az 5. helyen áll!

A vezető pozíció Sean Wrona birtokában van. Bár idén bizony csúnyán :) hibázott (5 hibaponttal 0,6 a hibaezreléke), ám rendesen rávert tavalyi eredményére. A sebessége bruttó 839!!! Hát tessék őt utánozni! :)

Idegennyelvi gépelésből a résztvevők száma 28, ebből magyar 1 fő. Ő Huszka Erzsébet, aki eddig 8 nyelvből 29.568 pontot gyűjtött össze, amivel jelenleg az 5. helyen áll! Szép! :)
Angolból csupán 2 hibát ejtett! Ügyi! :)

Az élen itt is Sean Wrona áll. Gyengéje az orosz nyelv - kíváncsian várjuk, vajon idén sikerül-e. (Én szurkolok neki!)
Magyarból bruttó 377-et alkotott. Ügyi! :)








Szavazás






Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!