Bejelentés


Tanulj, miközben játszol... ... játsz, miközben tanulsz! :)Üzenőfal


Név:

Üzenet:Szavazás
Sebességre megyünk

Ismét megújult! Fantasztikus lesz hamarosan!

- - - - - - - - - - korábbi bejegyzések - - - - - - - - - -

Typing Test

1 perces tesztek, amikkel azonnal mérheted minőséged és gyorsaságod is! A legérdekesebb nyelveket is választhatod, ha szeretnéd magad különös edzésben részesíteni. Ez esetben arra ügyelj, hogy a speciális karaktereket megtaláld, különben tele leszel hibákkal. Pedig nekünk a fő szempont: MINŐSÉG! Igyekezz minél kevesebb hibával dolgozni!

Versenyre hívlak! Klikk! :) (Néha újra rá kell nyomni a magyar zászlóra, hogy gond nélkül adja be!)Typing Test ScoreMegújult külsővel a népszerű tesztoldal. Úgy tűnik, még "bejáratós" időszakában van: akadozik a tesztelés, de használható.

A teszt végeztével a bal oldali ablakban látható a perc összesítése.

Minket leginkább a karakter/perc teljesítmény érdekel (az első sorból a perc/szó kevésbé pontos infó). Ezt a második sor mutatja (keystrokes). A harmadik sorban a hibátlanul gépelt szavak száma látható. A "kivetített" nagy dobozon a szó/perc látható, de csal (hibátlan írással ez a hibátlan szavak számával kéne, hogy azonos legyen, de nem az). Végül a hibák számára piros (intő) szám mutat. Cél: ez legyen nulla! :)

A nagy baj az, ha a szó/perc nem megbízható (mert nem az), akkor vajon a karakter/perc eredménye az? Egyelőre tehát ne hagyatkozzunk a "kiszámlázott" eredményre, csak a gyakorlásra, bemelegítésre figyeljünk. Reméljük, elég visszajelzés érkezik a gyors korrekcióhoz.

A rangsort is frissítették, s végre egy ésszerű megoldással drukkoltak elő a szerkesztők: az elmúlt 24 óra értékelése összegződik.


Miért használd ezt a progit?


Néhány gyorsteszttel bemelegíthetsz: ujjaid felfrissülnek a munkához, versenyhez, míg elméd is felpörög, s aktívabbá válsz!

Klassz az is, hogy az aktuálisan gépelt szó hibáit a szóköz lenyomásáig még tudod javítani. (A szóközzel - space - ugrasz a következő szóra.)

Összhangban tartja az olvasás és gépelés tempóját: ha nagyon előreszaladsz az olvasással, előfordul, hogy kimarad egy-egy szó. Az bizony hiba.

A csak internetes elérhetőség bár lehet hátrány, ugyanakkor ez a versenyszellemet igencsak erősíti. Ami pedig fokozza a minőségibb eredmény iránti vágyat! :)

Fontos, hogy a világ bármely pontjáról elérhető a hazai teszt!

Az oldal egyszerű, mégis jól szerkesztett: az idő múlását egy röpke pillantással ellenőrizhetjük. Egyáltalán nem zavaró módon és helyen van a visszaszámláló. (Sokaknak lendületet ad, ahogy a végéhez közeledik a "verseny".)


Gyengeségek


A program hibája: ha véletlenül kiklikkelsz, bár peregnek másodperceid tovább, már nem tudsz visszaállni. Újra kell kezdened. (Ezen némileg javítottak mostanában.)

Hiányossága, hogy a szavak összefüggéstelenül jönnek, ráadásul a magyar helyesírás nélkülözésével (lásd pl. a rövidítések utáni pont hiányát).

A tanuláshoz előnytelen, hogy nem látjuk, mit hibáztunk, csupán azt, hogy melyik szónál vétettünk. Így tehát az önellenőrzés megoldatlan. De mivel ez nem oktató, hanem tesztelő program, végülis át lehet lépni ezt a problémát. :)

Számomra nagyon hiányoznak a nagybetűk, hiszen a CapsLock folyamatos szövegnél nélkülözhetetlen billentyű.

További hátránya, hogy csak egypercesek vannak. Ha versenyre készülsz, legalább huszat csinálj egymás után, a lehető legrövidebb pihivel! Ott ugyanis a kitartás próbája vár!

A legfontosabb, ami miatt önmagában ez a program kevés a kellő felkészülésre: a speciális magyar betűk (pl. hosszú ékezetes magánhangzók) ritkán akadnak horogra. Vagyis ezt máshol kell begyakorolni. (Majd kínálok ilyet is, kicsit később. Még készül. :) )

---------------


Eleinte zavaró lehet, hogy az elütött szavak rikítanak, mintegy kiabálva, hogy vétettél! Hamar hozzá lehet szokni. Ugyanakkor mégis csak jó, mivel arra ösztönöz, hogy ilyet többet ne csinálj! :)

Egy kis bátorítás a villámtesztes előrejutásért!


További gépelési játékok később! Addig is jó gyakorlást!Hírek
Intersteno 2014 most

A világverseny elindult, nyugodt léptekkel érkeznek az eredmények. Szépek. Például Kamarás György az első olyan bátor magyar versenyző, aki oroszul mert írni, sőt, rögvest el is érte a versenyszintet! Nagyon büszkék vagyunk a szegedi fiatalemberre! :) Az idegennyelvű gépírásban 38 versenyző aktiválta eddig magát, és a számtalan dolgozatból 4 hibátlan! Itt a legfrissebbek a törökök voltak. Az anyanyelvi listán 81 hely van eddig betöltve, hibátlan dolgozat még nincs. A magyarok közt az eddigi legfürgébb Vágner Anna (Szeged): 546 cpm, 4816 pont. Itt az olaszok startoltak elsőként. Mindenkinek sikeres szereplést kívánunk!

Intersteno 2014

Március 30-ig lehet befizetni és regisztrálni az idei internetes versenyre, amelyen a versenyzés március 31. és május 9. közötti időszakban lehetséges. Amennyire tudom, a magyosz ismét nem vállalja fel a versenyzők támogatását, a befizetéseket (összességében hatalmas pluszköltséggel) mindenki személyesen kell, hogy intézze. Úgy gondolom, ezzel a versenykedvet nem csak bennem ölik ki...

tovább >>


Intersteno 2013

Sean egyebek közt csalódottságát fejezte ki, hogy minden közszereplése ellenére a minőségi gépírás nem robbant be a munkaadók elvárásaiba. Olykor bosszankodik, hogy "pötyögve" például mobil-versenyt nyerhet a fiatalság, ámbátor azt - véli - gépíró versenynek minősíteni igen lealacsonyító a szakma számára. Elgondolkodtató vélemény.

tovább >>


Intersteno 2013

Ímhol a végeredmény! Bocsánat a nagy késlekedésért, bátorítani kellett magam. :)

tovább >>


Végeredmény Intersteno 2012

Némi késedelemmel, de íme a magyar lista az idei internetes nemzetközi gépíró bajnokságról! Minden versenyzőnek nagy gratula!!!

tovább >>


Intersteno 2012

Jönnek az eredmények, és sok szép nullhibás is (pl. Sean Wrona magyarból is)! Betegség miatt késlekedik a frissítés, de ma-holnap meglesz, elnézést kérek mindenkitől! :)

tovább >>


Intersteno 2012 zárása

??? Nagy kérdés, de úgy tűnik, a tavalyi súlyos baki idén ismétlődik! A versenykiírás szerint május 11. péntek az utolsó nap. 2011-ben is így hirdették meg, DE a rákövetkező vasárnap éjfélig volt nyitva a versenyelérhetőség. (Tekintve, hogy akár a 30 % is az utolsó órákra hagyja a versenydolgozat megírását, ez igenis durva hiba!)

tovább >>


Intersteno 2012

Elkezdődött! Már vannak is eredmények. Napi frissítés a facebook oldalán: Typingponthu. Mindenkinek: HAJRÁ !!!

tovább >>


Kiírások

Az idei Intersteno időpontja már megvan! A magyar bajnokság kiírása is már letölthető az oldalunkról! Versenyre fel! :)

tovább >>


Eredmények

Az év végi országos verseny e eredményének hirdetése: 2011. december 10. szombaton 10:30-kor a Szövetség helyiségében (Budapest VII., Kertész u. 41. II. 7., kapucsengő 27.), amikor is a dolgozatok személyesen is megtekinthetők. Mindenkinek gratula a szép eredményért, a befektetett gyakorló-időért és szorgalomért! Nagyon sok szép, hibátlan dolgozat született! :) Az eredmények az utalólinkekkel is elérhetőek!

tovább >>


2011 őszi bajnokság

Íme itt a következő neves verseny: 2011. november 11-19. között! Figyelem: jelentős változások! www.magyosz.hu/verseny/verseny.html A legfontosabb: ha csak gépírásból versenyzünk, nem kell Budapestre utaznunk - a gépírás mindhárom nyelvből (magyar, angol, német) idén már kizárólag interneten keresztül zajlik! Csak ügyesen, mindekinek! :)

tovább >>


Párizs 2011

Júli 9-én szombaton érkezik a magyar csapat Párizsba, ahol az idei világbajnokságot tartják. Pech, hogy a gépíró-szövegszerkesztő helyszíntől eltér a gyorsírás-jegyzőkönyvezés helyszíne - utazhatnak a versenyzők. Sok sikert kívánunk mindenkinek, és egy csodás hetet a Szerelem Fővárosában! :)

tovább >>


5 perc

Csupán 5 perc, és lezárul a játszma. Mivel 10 percesek a dolgozatok, aki most nem ír, nem is kezdhet újba. Mert minek is? Hamarosan látható a végeredmény.

tovább >>


Még 4 óra!

Nem egészen 4,5 óra múlva lezárul a verseny oldala. Az utolsó percek a tavalyi alapján nagy aktivitást ígérnek. Nem valószínű, hogy új világbajnok születik, idén nem, de a verseny mindenki számára érdekes és feszült perceket hozott. Nem mindenki siettetné a végét, de pár óra múlva már a végeredményt láthatjuk az oldalon! :) Gyorsan, még használjuk ki a javítási lehetőségeket! :) :) :)

tovább >>


Még 41 óra!

Hamarosan lezárul a 9. nemzetközi internetes gépíró bajnokság. Tavaly ebben az időzónában indult meg a nép. Idén meg lesz az 1.500-as létszám?

tovább >>


Finisben

A 9. internetes gépíró világbajnokság az utolsó napjaihoz ért. 5 hét alatt 449-en írtak anyanyelvükön, míg 94-en az idegen nyelvek gépelésével is megpróbálkoztak. Tavalyról már tudhatjuk, az utolsó két nap hozza a legtöbb változást. Vajon sikerült 1451-nél több gépírót mozgósítani e neves versenyre? Egy hét múlva már ezt is fogjuk tudni. Csak ügyesen, mindenkinek! :)

tovább >>


Internetes verseny

Szépen alakul a verseny, telítődik a "pálya". A finisbe érkeztünk, csupán egy hét maradt hátra. Sőt... már annyi sem. Sok sikert mindenkinek! A rangsor némileg átalakult, de nem igazán jelentősen: a legjobb magyar a 10. helyen áll.

Intersteno húsvétkor

Úgy tűnik, ez az ünnep nem a versenyről szól... (Hm!) :) Az eredménylistán szinte alig történt mocorgás ezen a hétvégén. A magyarok mindenesetre inaktívak. Talán majd az utolsó hét hajrájában... :)

tovább >>


Intersteno 2011 részeredmények

Zajlik az idei internetes gépíró verseny. Aktívak az olaszok és a törökök (utóbbiak leginkább az idegen nyelvi gépelésben). Két magyar szereplő látható már, méghozzá szép álláson. Részletek a tovább-on. :)

tovább >>


2011 Magyar Bajnokság

Az idei hazai bajnokság sikerlistája már olvasható a MAGYOSZ honlapján. Eredményhirdetés a Szövetségben (Kertész utca 41.) március 26-án szombaton 10.30-kor. Minden szereplésért gratula! :)

tovább >>


Magyar Bajnokság 2011

Megkaptuk a friss versenykiírást, verseny március 5-én. Korcsoportok szerint gyorsírás, magyar gépírás, szövegszerkesztés. Csak ügyesen! :)

tovább >>


Intersteno 2010

Össz résztvevő 1451 fő, akikből 177 sajnos kiesett (vagy a sebessége nem érte el a kiírt minimumot, vagy a hibahatárt lépte át). Idegen nyelvű gépírást 263 versenyző vállalt, itt 15 a kiesők száma. Akiknek sikerült: gratulálunk! Akiknek nem: jövőre újra itt! :) :) :) Figyelem! A következő nagy hazai verseny szigorúbb!

tovább >>


2010 bajnokai

Az idei gyors- és gépíró, szövegszerkesztő bajnokság szép eredményei a magyosz.hu-n szemlézhetők! Gratula mindenkinek! Ha te idén lemaradtál, jövőre ott a helyed! Figyeld az oldalt! :)

tovább >>


2010 Magyar Bajnokság

A Magyosz szervezésében 2010. február 27-én szombaton megmérettettek a legjobbak gyorsírásból, magyar nyelvű gépírásból és szövegszerkesztésből. A rengeteg dolgozat javítása után eredményhirdetés a VII. kerületi irodában március 19-én szombaton lesz. Ha Ön lemaradt, pedig érdekelte volna, figyelje oldalunkat, ahol lehetőség szerint minden fontos versenyről tájékozódhat!

tovább >>Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!